Twice shy av Sarah Hogle

Twice shy har en del som talar för den. Jag gillade Sarah Hogles You deserve each other rätt mycket utan att älska dock, men ändå. Huvudpersonen i Twice shy är Maybell som lever i sin fantasivärld mer än i den verkliga, hon är någon jag kan relatera till eftersom jag i perioder gör detsamma. Här finns också en fin beskrivning av hur social fobi och ångest kan verka, vara och yttra sig. Jag tycker om att de två som möts är väldigt snälla mot varandra och att de lär varandra att också rikta den snällheten mot sig själva.

Maybell ärver hastigt och sorgligt sin släkting Violetts stora hus. Det visar sig snart att det har Violetts allt-i-allo Wesley också gjort. Hon är chockad, han är sur och det blir väldigt jobbigt alltihop. Innan det blir en fin berättelse om att vara blyg och att inte riktigt kunna kommunicera som man vill med ord.

Jag gillar mycket med Twice shy, men det är ändå något som fattas. Den har inte riktigt det, vad det nu är. Djupet kanske, det känns inte riktigt som att jag lär känna vare sig Maybell eller Wesley ordentligt. Och så hänger inte riktigt Maybell ihop för mig, hon är trettio men känns väldigt ofta som en tonåring. Med tanke på hennes uppväxt så är det kanske inte så konstigt, men jag blir aldrig riktigt klok på om det är meningen eller inte.


Om boken

Titel: Twice shy
Författare: Sarah Hogle
Förlag: Piatkus (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.