Book lovers av Emily Henry

En bok om två människor som arbetar med böcker, läser böcker, älskar böcker. Två människor som är typ rivaler och fiender light och så befinner de sig av olika anledningar i en småstad och tvingas lära känna varandra. Kan man tänka sig ett bättre upplägg för en romans och en feelgood? Troligen inte. Och som Emily Henry använder sina perfekta förutsättningar i Book lovers.

Nora är en stenhård litterär agent som kämpar med näbbar och klor för att få det hon vill ha och som älskar sin lillasyster mer än livet. Charlie är förläggaren som verkar kantig men som väldigt snart också visar sig vara Noras jämlike och like. Jag tycker så oerhört mycket om dem och att umgås med dem. Jag gillar alla vi träffar i den lilla staden och jag älskar hur Emily Henry får till en rejäl dos svärta och smärta i allt feelgoodskimret.

Jag älskade inte förra årets People we mest om vacation, men Strandläsning (som jag läste om för någon månad sen och älskade ännu mer än första gången jag läste den) och Book lovers ger henne verkligen och synnerligen välförtjänt positionen som min näst bästa feelgood-författare. Bäst är naturligtvis fortfarande Mhairi McFarlane, men det får vi prata mer om en annan dag (närmare bestämt 12 september när jag skriver om hennes senaste bok Mad about you).


Om boken

Titel: Book lovers
Författare: Emily Henry
Förlag: Penguin (2022)
Book lovers finns också utgiven på svenska, hos Lavender lit, med titeln Bokälskare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.