13 april 2024

The dark av Sharon Bolton

Ingen kan skriva det obehagliga och skrämmande så bra som Sharon Bolton, och särskilt inte när hon utsätter Lacey Flint för hemskheterna. Jag blir alltid mörkrädd av att läsa den här serien och The dark utgör sannerligen inget undantag.

Det mörka, hatet, terrorn, hotet i The dark kommer från en incel-grupp och det är så sjukt obehagligt eftersom det känns realistiskt hur snart saker skulle förändras och gå åt helvete om det var på riktigt. För det är ju på riktigt rätt ofta nu för tiden. Sen hjälper det förstås inte att en av ledarna i gruppen känner Lacey sen gammalt och vill henne riktigt illa.

Böckerna om Lacey Flint är alltid riktigt mörka och obehagliga som sagt, men inte bara. Jag tycker om att få hänga med Lacey och med polisen Mark Joesbury med vilken Lacey har någon sorts relation sen flera år tillbaka. Jag tycker om att återbesöka dem igen nu när jag faktiskt gett upp hoppet om att det skulle komma en ny bok i serien. Jag kan inte låta bli att hoppas på att det blir fler, men kanske är det ändå slutet på berättelsen jag läst.


Om boken

Titel: The dark
Författare: Sharon Bolton
Förlag: Orion (2022)
En bok om Lacey Flint, tidigare delar: Nu ser du mig, Dead scared, novellen If snow hadn’t fallen, Like this, forever och En mörk och förvriden flod.

En tanke på “The dark av Sharon Bolton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.