Mad about you av Mhairi McFarlane

En ny bok av Mhairi McFarlane borde följas av minst en tre dagars semester för att läsa och sedan smälta den. Jag tycker att det är det minsta man kan begära. Nuförtiden har jag kommit till ro med det näst bästa, att spara den till sommarsemestern.

Jag gillar hur Mhairi som aldrig varit rädd för mörkret till sin feelgood nu går djupare och djupare in i det för varje bok. Det är förvisso svårt att toppa Last night (som fortfarande är min favorit bland favoriter), men jag tycker faktiskt att det är mer skrämmande här. Romansen tar lite mindre plats och det är tydligt att även om den spelar roll så spelar den inte huvudrollen för vad Mhairi McFarlane vill berätta.

Jag gillar Harriet som flyr från sin killes överfallsfrieri och jag gillar Cal hos vilken hon flyttar in hos för att slippa bo kvar hos friaren. Jag älskar Harriets bästa vän och är också rätt svag för Cals kompis. Sen har vi de där värdelösa, förfärliga killarna som Harriet har i sitt förflutna. Den ena är mest bara småläskig och oberäknelig medan den andra är fullblodspsykopat. Jag måste erkänna att jag mådde lite illa när jag läste vissa delar om dem och då har jag själv tack och lov aldrig råkat ut för såna idioter i karlform.

Jag hoppas att Mhairi McFarlane ska förgylla mina sommarsemestrar många, många år framöver. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne.


Om boken

Titel: Mad about you
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: Harper Collins (2022)
Andra som skrivit om boken: Hyllan och Feministbiblioteket

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.