Kingdom of the blind av Louise Penny

Jag vet inte längre vad jag ska skriva om de här böckerna. De är alltid lika bra, alltid lika spännande och jag älskar verkligen de människor som står i centrum. Älskar. Allihop.

Kingdom of the blind berättar historien om jakten på knarket som gled mellan fingrarna på Gamache senast och den berättar om familjer som slagits över och längtat efter ett rättmätigt arv i mer än hundra år. Här finns det märkliga med att Armand, Myrna och en okänd snickare blir utsedda att sköta ett arvskifte. Och så den där målningen av Ruth Zardo. Allt finns där utan att det blir en röra.

I böckerna om Three Pines och Armand Gamache finns mycken smärta, ond bråd död, skador och sorg. Det som får mig att återvända och läsa med sådan kärlek är inte det, det är heller inte uppklarandet av brotten och allts tillrättaläggelse. Det som lockar mig är kärleken till själva livet, viljan att förstå allt levande, respekten, värmen. Louise Penny skriver mer än bra deckare, hon skriver oundgänglig litteratur som försöker göra ordning på livet.


Om boken

Titel: Kingdom of the blind
Författare: Louise Penny
Förlag: Sphere (2018)
Fjortonde boken om Armand Gamache och Three Pines, tidigare delar: Mörkt motiv, Nådastöt, Den grymmaste månaden, Ett förbud mot mord, Ett ohyggligt avslöjande, Begrav dina döda, Ljusets lek, Det vackra mysteriet, How the light gets in, The long way home, The nature of the beast, A great reckoning och Glass houses.

1 svar på ”Kingdom of the blind av Louise Penny”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.