Birdy Finch nya liv av Lizzy Dent

Birdy Finchs nya liv är en charmig feelgood-roman som utspelar sig i Skottland, bara en sån sak. Birdy själv är charmig, hotellet hon jobbar på är charmigt, allt är himla mysigt helt enkelt om det inte vore för den där grejen. En sak som jag är lite allergisk mot i romaner och filmer är när människor ljuger och påstår att de är någon eller kan något de inte är eller kan. Här är det Birdy som låtsas vara sin kompis Heather som anställts som sommelier på ett litet hotell. Hon kommer dit, försöker lära sig minsta lilla om vin och lär känna och gilla sina arbetskamrater och så blir hon kär i kocken förstås. Och det blir så himla jobbigt för såväl henne som mig när vi väntar på att allt ska rasa ihop.

Bortsett från det superjobbiga så är det här absolut en njutbar läsning. Kocken James är så underbart snäll och mild, jag älskar det som jämförelse med hur kärleksintresse ibland är i sådana här böcker. Jag gillar Birdy och Heathers vänskap och jag tycker om hur Birdy utvecklas.


Om boken

Titel: Birdy Finchs nya liv
Författare: Lizzy Dent
Förlag: Printz publishing (2021)
Översättare: Helen Ljungmark, originaltitel: The summer job

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.