Class av Jenny Colgan

Det kan vara förvirrande att läsa böcker av författare man läst en del av och tror att man vet vad man ska förvänta sig av. Det är förvirrande att läsa Jenny Colgans Class för allt den inte är. Det är inte en romantisk berättelse (visst finns David MacDonald och Maggie där, men det är väldigt annorlunda från det vi är vana vid) och det är inte en avslutad berättelse. Med det sagt så är Class första delen i ett projekt som Colgan under pseudonym inledde för rätt länge sen och som hon nu verkar bestämd på att slutföra (6 böcker, ett för varje skolår) vilket jag tycker är en bra idé.

Maggie får jobb i en flickskola i Cornwall och flyttar dit från Skottland där hon lämnar sin sura och rätt otrevliga pojkvän. I Class får vi följa hennes första år på flickskolan när hon lär känna de andra lärarna, eleverna och David MacDonald (baserad på David Tennant som heter MacDonald egentligen…) Det är en berättelse om en internatskola i England så det är förstås mysigt, vilket är märkligt eftersom jag inte kan tänka mig värre saker i verkligheten än en engelsk internatskola. Jag gillar Maggie, avskyr hennes pojkvän, tycker om kollegorna och miljön, men är lite frågande inför de många huvudpersonerna. Eleverna är jag ärligt talat rätt ointresserad av, men det hänger väl ihop med den här planen om sex böcker antar jag. Lite rörigt är det och en av Colgans bästa böcker är det inte. Men jag har ganska trevligt i Maggies sällskap och någon gång läser jag säkert vidare.


Om boken

Titel: Class
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Sphere (2016, i original 2008 under pseudonym Jane Beaton)
Första delen i en serie.
Andra som skrivit om boken: Enligt O

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.