Battle royal av Lucy Parker

Det här får ni lov att förstå att det är hundra procent min grej. Det är romantik av (typ) fiender till älskande-varianten (typ för att de väl inte direkt är fiender och är de det så är det för en väldigt kort stund) som jag gillar. Det är London. Det är två konkurrerande konditorer i huvudrollen och det finns ett bakprogram mycket likt The Great Brittish Bake Off där dessa konkurrenter möts. Jag älskar baktävlingar och framförallt The Great Brittish Bake Off. Älskar!

Sylvie fick sitt genombrott för fyra år sen i nämnda bakshow, Dominic var domare och hade det inte skett en olycka i form av en förlupen enhörningshov(sprojektil) som landat i Dominics panna så hade hon kunnat vinna hela alltet. Men nu hände enhörningsolyckan, Dominic röstade ut henne och idag driver de konkurrerande konditorier mitt emot varandra i Londons mest fashionabla kvarter.

Där börjar vår berättelse för att snabbt vindla sig kring ett kungligt bröllop, en ny omgång av bakshowen där Sylvie tar plats vid domarbordet och så en hel massa varma känslor förstås.

Battle royal är en söt anrättning (haha). Den driver på i ett ganska långsamt tempo som jag misstänker hade tråkat ut mig lite om jag inte läst den när jag var väldigt sjuk och febrig. Det blev lite som att vaggas in i ett särskilt lugn som jag tyckte mycket om. Om jag försöker se på den med vakna ögon så tror jag att boken är lite för lång och skulle ha vunnit på att kortas och renodlas lite, men jag tycker fortfarande om den, mycket. Och jag tycker att det måste få finnas utrymme för lugna böcker utan allt för mycket drama också, man vet ju aldrig när man blir sjuk och behöver en.


Om boken

Titel: Battle royal
Författare: Lucy Parker
Förlag: Avon (2021)
Första boken i en serie, bok två (om Dominica syster) kommer till våren.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.