Get a life Chloe Brown av Talia Hibbert

Det finns många saker som gör Get a life Chloe Brown till en ovanlig och ovanligt bra romantisk roman. Exempelvis:

Chloe är svart, Red är vit och det är ingen stor grej, men heller inte okommenterat.

Chloe lever med kronisk smärta och det är en viktig sak i hennes liv, men det definierar henne inte (det har gjort det men hon har kommit vidare från det). Red tar hänsyn, men låter det heller inte styra deras relation.

En av dem har levt i en ohälsosam och våldsam relation tidigare och det är Red, han arbetar med sig själv för att komma vidare och han gör det på ett moget sätt och låter Chloe vara en del av det. Det förekommer ingen skam över detta eller föreställningen att han skulle vara svag för att han utsatts för våld från en kvinna (naturligtvis, men jag nämner det för att jag aldrig ens varit i närheten av ett sådant narrativ i en romantisk komedi).

När missförstånd uppstår är både Chloe och Red noga med att inte medvetet vantolka situationen. Ingen av dem kräver något av den andra som de inte kräver av sig själva.

Sammanfattningsvis är det här en romantisk berättelse om två vuxna människor som tvingats lära sig att leva med en massa skit, som de flesta av oss, och som är mogna nog att se sig själva som de är. Jag har en enda invändning och den är att de pratar för mycket när de har sex. Det är en petitess i sammanhanget och jag är redo att överse med det hur lätt som helst bara jag får så här fin, hoppingivande och mogen romantik.


Om boken

Titel: Get a life Chloe Brown
Författare: Talia Hibbert
Förlag: Avon (2019)
Första delen i en serie

1 svar på ”Get a life Chloe Brown av Talia Hibbert”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.