Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

Åtta dagar med dig är en annorlunda jul-rom com i det att den knappt alls handlar om julen. Den handlar om Rachel som i smyg (hon är judinna och dotter till en av New Yorks mest kända rabbiner) älskar julen. Så till den milda grad att hon under pseudonym skrivit en lång rad älskade och lönsamma julromaner. I år vill dock hennes förlag att hon ska testa något nytt och skriva en Chanukka-roman istället. För att kunna göra det behöver hon hjälp av sin barndoms nemesis Jacob.

Det blir förstås förvecklingar och det blir kärlek och mycket, mycket mat. Jag får lära mig mycket nytt om judendomen, om chanukka och om sjukdomen ME. Rachel (och författaren Jean Meltzer) lider av sjukdomen och hennes kamp för att få vardagen att gå ihop beskrivs väldigt väl. Jag tycker om att lära mig nytt när jag läser, men möjligen blir undervisningen om judendom lite för mycket av just undervisning till slut.

Åtta dagar med dig är en intressant, annorlunda helgroman, men så särdeles romantisk är den inte. Det betyder förstås inte att att det inte är bra, det är bara annorlunda.


Om boken

Titel: Åtta dagar med dig
Författare: Jean Meltzer
Förlag: Lovereads by forum (2022)
Översättare: Christina Mansicka, originaltitel: The Matzah Ball

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.