Just nu i januari 2023

Nytt år, ny månad. Kanske ska vi tala tyst om att januari är min allra värsta månad alla kategorier (kall, mörk, oändligt lång och ofestlig) och fokusera på det som är bättre. Nu har jag varit ledig en liten stund, läst, vilat, promenerat i sol och blåst, njutit. Jag känner mig ganska utvilad för första gången på ett längre tag. På måndag går jag in i ett nytt jobbår och på tisdag börjar ”min” sista termin i grundskolan. Det finns mycket att se fram emot, men också mycken oro som lurar. Men nåja, just nu är jag rätt positiv ändå och jag har vilat mig till något som liknar energi.

Just nu…
… läser jag: Lektioner i kemi av Bonnie Garmus eftersom alla hade med den i sina årssammanfattningar över sin bästa läsning. Den är väldigt bra. Jag ägnar mig också åt att läsa de sista sidorna i Joanna Rubin Drangers drabbande och starka Ihågkom oss till liv.
… ser jag på: – Den här rubriken får jag nog ta bort snart eftersom jag inte ser några tv-serier eller filmer. Jag har tittat lite på skidåkning under ledigheten och snart drar handbolls-VM igång. Jo just det, vi ser ju om den gamla klassiska BBC-serien Stolthet och fördom också (ja den med Colin Firth och Jennifer Ehle).
… lyssnar jag på: kattspinn om mornarna. Båda våra missar har under de senaste veckorna uppfunnit en mysrutin då de ska bli klappade och spinner som tack varje morgon innan vi kliver ur sängen. Mycket mysigt.
… längtar jag efter: vår. Solljus som värmer. Att tina upp.

Vad gör du just nu? Svara gärna på din egen blogg eller i kommentarerna här.

Just nu-inlägget är en tradition från Kulturkollo-tiden och några av mina medskribenter därifrån brukar också skriva, titta också in hos Anna, Linda och Ulrica för att se vad de gör just nu.

11 svar på ”Just nu i januari 2023”

 1. Jag gillar januari, känns som en ny början efter november (min värsta månad) och december. Vi såg Stolthet och fördom i julhelgen men det var filmen med Keira Knightly. Bättre än jag trodde men saknade Colin Firth såklart.

  Svara
  • November är min andra eller tredje värsta månad (det varierar) efter januari och februari, men jag hoppas att de här första månaderna ska få släppa sin tyngd när vi lämnar grundskolan bakom oss.

   Filmen är också riktigt bra, det är imponerande hur de fått in allt det viktigaste i en långfilm. Men visst saknas Colin Firth.

   Svara
  • Jag är ungefär mitt inne i den nu och den är riktigt bra, humoristisk på rätt sätt och hittills ganska tung samtidigt (på ett bra sätt, den handlar mycket om kvinnans ställning och möjligheter på 1950-talet).

   Svara
 2. Jag gillar alla månader! Tänk på att du också kan titta på knoppar som brister, snöflingor som singlar eller varför inte tvätthögen. 🙂 Mvh en som inte heller tittar så mycket.

  Svara
 3. Lektioner i kemi står på min januarilista, men med tanke på hur lång den är (listan alltså) kan jag inte lova att den bli läst. Energin i januari brukar vara rätt låg. Ska försöka bli bättre på att vara ute när det är ljust, men vädret lockar inte.

  Svara
  • Nej vädret är verkligen förfärligt just nu, men man får försöka gå emot oviljan för ljuset (och frisk luft när ljuset saknas) hjälper mycket. Lektioner i kemi är väl värd att läsa så hinns den inte nu tycker jag att den kan få hänga med till sommarläsningen eller något. Jag är förvånad över hur rolig den är (och då inte på det jobbigt putslustiga sättet utan mer sarkastiskt bitskt som jag gillar mycket).

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.