Skrivsöndag med en lägesrapport inför det nya skrivåret

Det var länge sen jag skrev något om skrivande här. Jag tror att det beror på att jag inte haft ork till att tänka kring mitt skrivande alls. Jag har mestadels redigerat ett romanmanus och det tycker jag är så vanvettigt tråkigt att jag inte riktigt kan formulera mig kring det. Det behöver göras och visst finns det ljuspunkter men mest handlar det om att hitta fel och att tröska igenom text som är mindre bra och behöver bli bättre.

En vinnande grej jag gör för att ta mig igenom redigeringstråket är att jag avsätter en stund, kanske en kvart, varje jobblunch till det. Det mest mekaniska (exvis perspektivbyten och sånt) kan jag göra undan så, lite i taget. Sen tog jag ett rejält tag i det under nyårsledigheten och kom igenom en stor bit av texten. Snart ska texten vila till sig inför en sista genomläsning och genomskrivning, kanske kan jag till och med få friskriva något annat under tiden.

Det inspirerande inom skrivandet har varit att jag fått jobba med skrivfrämjande saker på jobbet. Jag hade en skrivskola för barn i somras och under hösten har jag hållit i en skrivkurs för vuxna. Det har varit oerhört roligt och utvecklande samtidigt som det paradoxalt nog varit hämmande eftersom jag inte orkat lägga tid på mitt eget skrivande under en väldigt intensiv tid. Jag tror dock att våren kommer bli bättre. Det måste den bli.

Det som är särskilt roligt med skrivkursen är att jag har den med min kollega och när hon delar ut skrivövningar så är jag med och gör dem. Så jag går en ständigt pågående (halv) skrivkurs kan man säga. Det är väldigt lyxigt precis som det här att jag får ägna mig åt att planera, testa och göra på arbetstid.

Bild från Pixabay.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.