Som i en dröm av Julia Quinn

Jag tycker om att söka vila i en historisk romantisk lättviktsroman då och då, det tror jag att ni vet. Inte sällan är dessa historiska romantiska lättviktsromaner skrivna av Julia Quinn. Den här gången har jag återbesökt de fasansfullt omusikaliska damerna i Smythe-Smith kvartetten och det var riktigt trevligt.

En anledning till att jag gillar böckerna i den här serien mer än Bridgerton-böckerna är nog att Julia Quinn är mindre bunden och känns friare i sitt skrivande här. Det blev mycket samma lika till slut när varenda en av syskonen Bridgerton skulle giftas bort.

Här möter vi Honoria, den yngsta i Smythe-Smith familjen, och Marcus Holroyd, earl av Chatteris. Hon har känt honom (storebrors bästa vän) sen hon var sex år gammal och han har lovat nämnde storebror att vaka över henne och se till att hon inte blir gift med någon olämplig.

Så blir han skadad och sjuk och hon är hans enda familj att tala om så hon kommer till hans undsättning. Över en bit kolakaka inser de båda att de är förälskade i varandra. Inte så att de säger något, det vore förstås allt för enkelt för en sån här roman. Men förvecklingarna är ändå avkopplande få vilket jag tycker mycket om med den här boken.

Som i en dröm är precis vad man behöver om man längtar efter en lugn och fin berättelse med ett ickeoväntat slut.

Det finns tyvärr inslag av tråkigt toxisk maskulinitet här och att slåss för kärleks skull är aldrig romantiskt vad än romanceförfattare tror. Det får man försöka överse med om man kan. Marcus är rakt igenom en väldigt försiktig och blyg man, jag önskar att det kunnat få vara nog i Julia Quinns värld för det är det sannerligen i min.


Om boken

Titel: Som i en dröm
Författare: Julia Quinnn
Förlag: Lovereads by Forum (2021)
Översättare: Olga Brinkborg, originaltitel: Just like heaven
Första boken i serien om familjen Smythe-Smith, tidigare delar jag läst: : Summan av alla kyssar (Del 3).

2 svar på ”Som i en dröm av Julia Quinn”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.