The raven prince av Elizabeth Hoyt

The raven prince är en historisk romance med väldigt mycket sex. Det är ingen ovanlighet med mycket sex i historisk romantik, men det här blir faktiskt lite för mycket för mig (jag är ju lite pryd av mig).

Det jag däremot tycker mycket om är hur orädd huvudpersonen, änkan Anna Wren, är. Hon träffar bokens hjälte (som för övrigt är väldigt lite hjälte), earlen av Swartingham, Edward de Raaf, på vägen, skrämmer honom av hästen och irriterar honom rätt rejält. Ändå lyckas hon få bli hans sekreterare (en kvinna!) när hans förra och förrförra osv sagt upp sig brådskande (han är rätt hetsig och jobbig att arbeta för visar det sig).

Anna är orädd och säker i sin kropp och sexualitet. Hon är bestämd och tuff och tar ingen skit. Jag tycker inte om hur hon låter sig manipuleras av utomstående när det mot slutet är så himla onödigt, men jag får väl köpa det antar jag. Jag som brukar ogilla sånt tycker också mycket om sagan som inleder varje kapitel, den kopplar lagom mycket an till den aktuella berättelsen.

Jag tycker att det här är helt ok underhållning men jag kommer nog inte läsa vidare i serien.


Om boken

Titel: The raven prince (2006)
Författare: Elizabeth Hoyt
Andra som skrivit om boken: Carolina läser

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.