The great poets: Emily Dickinson

Jag vet att det är snudd på ett brott att som poesiläsande inte ha stiftat bekantskap med Emily Dickinson förrän vid 45 års ålder. Visst har jag läst enstaka dikter och säkert någon del av en samling, men jag har aldrig riktigt gett mig tid att försjunka.

Jag tänker inte försöka mig på en analys eller en recension eller något sådant. Jag nöjer mig med att konstatera att jag tycker mycket om det här och jag har trivts med Emily Dickinsons dikter i öronen. Jag lyssnade på större delen av den här samlingen på biblioteket Deichman Bjørvika i Oslo en fredageftermiddag i december när jag avslutat ett intensivt studiebesöksdygn och behövde vila hjärnan. Jag tyckte mycket om hur jag utmanades samtidigt som jag fick den lugn och ro jag behövde.

Själva inläsningen och produktionen är väl inte direkt perfekt, det finns lite upprepningar, märkliga betoningar och missljud på vissa spår. Som helhet och i den kontext då jag behövde den så funkade det fint. Jag kommer naturligtvis fortsätta läsa Emily Dickinson och nästa gång blir det med ögonen.


Om ljudboken

Titel och författare: The great poets: Emily Dickinson
Förlag: Naxos
Inläsare: Teresa Gallagher

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.