16 april 2024

Bringing down the duke av Evie Dunmore

Bringing down the duke av Evie Dunmore prickar verkligen av allt jag vill ha och inte visste att jag vill ha i en historisk romance. Här finns en hjältinna omöjlig att inte älska, en ung kvinna som följer sin egen väg men är instängd i sin tids (1870-talet) konventioner. Här finns en hjälte som verkar hårdhjärtad men som vid närmare bekantskap blommar ut som en varmblodig man med alla de rätta idéerna och sinnelaget. Här finns Oxford där Anabelle får möjlighet att studera som en av de allra första kvinnorna. Här finns väninnorna i suffragettrörelsen, här finns saken de alla strider för och så finns här politik, slott och fantastiska bjudningar.

Jag tycker verkligen om den här boken och det författaren försöker få till, en lagom politisk kärleksroman om feminism och humanism. Jag tycker att hon lyckas.

Det här är första delen i en serie och jag kommer definitivt att läsa vidare om den här kvinnogruppens vedermödor på det romantiska och politiska området. Jag hoppas och tror att de kommer fortsätta sin politiska kamp och jag hoppas sannerligen på att läsa ännu fler feministiska män i den här historiska kontexten. Det är mycket uppfriskande även om det är fiktivt.


Om boken

Titel: Bringing down the duke
Författare: Evie Dunmore
Förlag: Piatkus (2019)
Första delen i en serie.

En tanke på “Bringing down the duke av Evie Dunmore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.