En natt som denna av Julia Quinn

Jag har återbesökt familjen Smythe-Smith, de som tvingar folk att lyssna på de stackars omusikaliska kvinnorna i familjens förfärliga konserter en gång om året. Vi hörde först talas om dem i serien om syskonen Bridgerton och nu har de en helt egen serie. En natt som denna är den andra i ordningen och nu får vi vara med när greve Daniel kommer hem från sin fleråriga landsflykt (det är en genomgående berättelse i serien, han råkade skjuta sin kompis i en duell). Första kvällen hemma, på den årliga konserten förstås, träffar han sina småkusiners guvernant Anne och blir kär.

Allt är naturligtvis synnerligen olämpligt (han är greve, hon är inte ens det minsta adlig) och det blir inte mindre så av att Anne ljugit om sin bakgrund eftersom hon också är på flykt från någon.

Jag tycker, som jag skrivit tidigare, att de här böckerna är bättre än Bridgerton-serien, i alla fall än de flesta av dem. En natt som denna är inte den bästa i serien, men den är fint avkopplingssällskap.


Om boken

Titel: En natt som denna
Författare: Julia Quinn
Förlag: Lovereads by Forum (2021)
Översättare: Olga Brinkborg
Det här är andra delen i en serie. Jag har tidigare läst del 1 Som i en dröm och del 3 Summan av alla kyssar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.