Agatha Christies Marple

Här kommer ett tv-serietips för alla älskare av mysiga pusseldeckare och icke-krävande underhållning.

Jag har ägnat några veckor åt att se hela serien Marple om kvällarna. Det var oerhört vilsamt under en period då jag verkligen behövde just vila och inte orkade läsa nästan alls. Det var också en till viss del förvånansvärt bra serie.

Alla avsnitt i serien bygger på en berättelse av Agatha Christie, för det mesta en roman men ibland en novell. Vanligtvis är Jane Marple den som löser gåtan också i boken, men det händer också att hon har adderats för seriens skull.

Jag är mest förtjust i första halvan av serien, den där Geraldine McEwan spelar miss Marple. Hon är himla söt och härligt giftig. Julia McKenzie som tar över i fjärde säsongen och för serien till sitt slut är också helt ok, men jag tycker inte lika mycket om henne. Jag tycker också att mysterierna känns mer genomarbetade de första tre säsongerna, det känns mer Agatha Christiskt än mot slutet.

Det roligaste med den här tittningen har varit alla dessa kända skådespelare som varit med. Benedict Cumberbatch, Joanna Lumley, Dan Stevens och många, många fler.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.