Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt

Som jag längtat efter att Simona Ahrnstedt ska skriva en historisk roman igen! Inte för att hennes andra inte är bra, men jag har verkligen älskat hennes tidigare böcker i serien om slottet Wadenstierna lite extra. Och nu finns det en ny!

Ett otänkbart öde handlar om Alexandra som våren 1884 äntligen ska få komma hem till familjen i Stockholm efter att ha varit förvisad till de stränga fastrarna i Sveg till följd av en skandal. I fyra år har hon varit borta när Atle Falk, en motvillig affärskompanjon till hennes pappa, skickas att hämta hem henne. Med på resan hemåt finns såväl Minna, en bestämd piga, som förklädet och sällskapsdamen Emmy.

Under resans gång lär vi känna dem allihop och de visar sig dölja mer än ett lager allihop. Alexandra är en instinktivt frihetslängtande och konstnärlig kvinna som inte önskar utan kräver jämlikhet på alla sätt och vis i ett samhälle som är allt annat än jämlikt. Ganska snart väcks attraktionen mellan Alexandra och Atle, som också brinner för jämlikhet efter en fattig uppväxt.

Sällskapet besöker slottet Wadenstierna på vägen till Stockholm och vistelsen där är förstås magisk. I Stockholm är det dock inte lika magiskt eftersom Alexandras familj finns där och dem ska vi inte prata om här.

Jag tycker mycket om Simona Ahrnstedts återkomst till de historiska romanerna och då hade jag ändå orimligt höga förväntningar som lätt hade kunnat förstöra allt.


Om boken

Titel: Ett otänkbart öde
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Forum (2023)
Fjärde boken om slottet Wadenstierna, tidigare delar: Överenskommelser, Betvingade och De skandalösa.

4 svar på ”Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.