En dyrbar fångst av Christoffer Holst

Det är ingen chock direkt att jag gillar En dyrbar fångst, jag brukar trivas i Christoffer Holst böcker. Här är han tillbaka med en deckarserie som jag inte skulle vilja kalla mysdeckare eftersom mörkret är så pass påtagligt. Precis som i serien om Cilla Storm, eller ännu mer än serien om Cilla Storm. Här står deckargåtan inte direkt i fokus, men de som är inblandade i den finns i förgrunden från första sidan. Men mörker till trots så är det också väldigt mysigt på något svårförklarligt sätt.

Den tvångspensionerade tidningsdrottningen Louise anländer Vadstena för att motvilligt ta sig an öppnandet av pappa hotellgigantens nya botiquehotell. Hennes halvsyster Lina finns i Stockholm men drabbas snart av den ena motgången efter den andra och systrarna sammanstrålar i Vadstena. En tonårsflicka har precis försvunnit och en till försvinner snart.

Jag tycker så mycket om att Christoffer Holst skriver om människor som få skildrar. Visst är Louise rik och Lina chef över sin egen delikatessbutik på Södermalm, det kan man inte riktigt känna igen sig i. Men vanligtvis brukar varenda en som har huvudrollen i någon form av lättläst roman vara i 20- 30-årsåldern och på väg att finna sin väg i livet. Nina är 42 och har funnit sin väg sen länge när allt nu förändras, Louise är 70+ och har kämpat sig igenom ett första änkeår och kämpar fortsatt med allas tankar om att hon inte längre har något att ge.

Jag knockas kanske inte på samma sätt som när jag läste serien om Cilla Storm, men jag ser mycket fram emot att läsa vidare i serien. Nästa bok kommer tydligen redan i november.


Om boken

Titel: En dyrbar fångst
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads/Forum (2023)
Första delen i en serie.

1 svar på ”En dyrbar fångst av Christoffer Holst”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.