Spelet av Elle Kennedy

Å vad det här inte är en bok för mig. Det är en romantisk ungdomsbok med så obeskrivligt mycket explicit sex att jag rodnar när jag läser det. Det är heller inte särskilt välskrivet. Men. Jag väljer att hoppa över beskrivningen av de 70% av boken som utgörs av sex och fokuserar på det jag faktiskt gillar med den här boken.

Huvudpersoner är Garrett, oerhört populär lagkapten i hockeylaget, och Hannah, lite mer anonym men gudomligt duktig sångerska. Han övertalar henne att ge honom privatlektioner i filosofi i utbyte mot att han gör henne åtråvärd för den killen hon är kär i. Det går naturligtvis inte alls så som de tänkt.

Jag tycker mycket om Garrett och jag tycker mycket om Hannah. De har båda trauman i bakgrunden och de hanterar dem på ett moget och eftertänksamt sätt. Särskilt mycket tycker jag om vilken bra kille Garrett är, jag älskar att en sån som han får vara huvudkaraktär i en bok som den här. Han är omtänksam, inte rädd för att visa sig sårbar och han gör allt han kan för att inte vara aggressiv.

Jag gillar också hur boken tar upp svåra ämnen som våldtäkt och misshandel utan att det blir smetigt eller fel. Jag tycker att det behandlas på ett respektfullt sätt. Det här är inte en bok fri från fördomar och jargong, långt därifrån, men för att vara en sexfixerad bok om unga människor så talar den till mig (en 45-årig tant) förvånansvärt mycket.


Om boken

Titel: Spelet
Författare: Elle Kennedy
Förlag: Bookmark (2023)
Översättare: Sabina Söderlund
Första delen i serien Off campus.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.