16 april 2024

En kvinnas guide till lycka och välgång av Sophie Irwin

Kitty har, efter föräldrarnas utsvävande liv och död, ansvaret för sina systrars liv. De bor i en stuga med skulder upp över öronen och enda lösningen på situationen är att Kitty gifter sig rikt. Tyvärr får hon korgen av sin fästman. Men Kitty är minst sagt dådkraftig och reser till London med en av sina systrar för att snärja en rik man. Väl där lyckas hon nästla sig in i Lord Radcliffes familj och han gör allt som står i hans makt för att sätta käppar i hjulet för hennes planer. Tills han inte minns varför.

En kvinnas guide till lycka och välgång är en väldigt trevlig läsning. Det är lättsamt och känns samtidigt välstuderat. Jag gillar att få lära mig om konvenansens regler och ta del av vad jag tror är en ganska trovärdig beskrivning av societetens liv. Sen tycker jag också om när utflykter görs till det helt orimliga. Kitty är en rätt ljuvlig bekantskap och jag gillar Radcliffe.

En kvinnas guide till lycka och välgång rekommenderas till alla älskare av historisk romantik med lite sting. Det enda jag önskar mer av är romantik och ett lite mindre abrupt slut.


Om boken

Titel: En kvinnas guide till lycka och välgång
Författare: Sophie Irwin
Förlag: Lovereads by Forum (2023)
Översättare: Anna Thuresson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.