Romantic comedy av Curtis Sittenfeld

Jag får nog lov att inse att jag aldrig kommer bli så god vän med Curtis Sittenfeld som många andra är. Jag har läst tre böcker av henne tidigare. I en klass för sig var en besvikelse pga för höga förväntningar, den var helt ok, Eligible var småmysig, men Rodham tyckte jag inte alls om. Hennes senaste, Romantic comedy, är helt ok men inte mer.

Romantic comedy är indelad i tre delar. Den första, där vi lär känna Sally som jobbar som författare på en SNL-kopia som heter Night owls (alltså det är verkligen en kopia, en sån där grej som alla vet och som kanske handlar om rättigheter, men märkligt ändå att man kan skriva en hel påhittad bok om en verklig människa men inte kan kalla SNL för SNL). Hon träffar sångaren Noah när han gästar programmet, de gillar varandra men eftersom Sally fått för sig att alldagliga killar kan få ihop det med snygga tjejer men inte tvärtom så blir det ingenting. Jag gillar den här första delen ganska mycket.

Del två utspelar sig två år senare, under pandemin när Noah kontaktar Sally och de återupptar sin vänskap via mail. Den delen funkar helt ok. Den tredje delen när Noah och Sally träffas på riktigt igen är väl också helt ok, men också frustrerande. Jag tycker det blir jobbigt när Sally, som är berättaren, ska göra allt så jäkla knöligt hela tiden.

Jag gillar nog Romantic comedy mest av de böcker jag läst av Curtis Sittenfeld, men helt ok är inte bra nog för att kämpa vidare. Kanske ska jag sluta ge henne nya chanser och inse att man inte måste gilla allt alla andra gillar.


Om boken

Titel: Romantic comedy
Författare: Curtis Sittenfeld
Förlag: Double day (2023)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.