Ljudet av fötter av Sara Lövestam

Sara Lövestams Ljudet av fötter är en bok som flugit lite under min radar sen den kom 2021. Jag har förstås hört talas om den och tänkt att ”kanske” och ”någon gång”, men det har inte blivit. Förrän nu när Sara Lövestam kommer till mitt bibliotek och jag har bestämt att vi ska bokcirkla en av hennes böcker inför det.

Ljudet av fötter är Sara Lövestams första av tre böcker om Monika. Monikas strävan är att få barn, hon genomgår ivf-behandling efter ivf-behandling för att äntligen få bli mamma till ett synnerligen efterlängtat barn. Men det vill sig inte och hon gräver ner sig i efterforskandet kring sin egen familjs historia. Den är trasslig med barnhem, fosterföräldrar och missbruk i generationer.

Jag tycker om hur kantig Monika är, jag önskar henne verkligen att få bli förälder som hon längtar så mycket, det är hjärtskärande att följa med henne på resan bakåt i släkten där kvinnorna råkat bli gravida till höger och vänster, till en oerhörd kostnad för dem.

De historiska bitarna fungerar också väldigt fint, jag fascineras verkligen av såväl Mikael, Stina och Lisa i deras egen utsatthet och längtan. Jag kommer definitiv läsa vidare i den här serien någon gång och ta reda på vad som händer med Lisa och den där Stockholmaren och om Monika kanske kan hjälpa grannpojken Texas (älskar honom också!) att få ordning på sitt liv.


Om boken

Titel: Ljudet av fötter
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Piratförlaget (2021)
Första boken i en trilogi.
Andra som skrivit om boken: Enligt O

2 svar på ”Ljudet av fötter av Sara Lövestam”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.