Between us av Mhairi McFarlane

Between us är Mhairi McFarlanes nionde roman. Det är inte hennes bästa (det är Last night), men den ger som alltid en väldigt trevlig lässtund.

Huvudperson är Roisin, en 30 någonting lärare med ett ganska tungt bagage, men en till synes fungerande vardag. Hon har sitt kompisgäng och sin kille. Tror hon. På en semesterhelg med kompisarna börjar gänget falla isär och det visar sig dessutom att Roisins pojkvän Joe använt förtroenden om hennes bakgrund i sin nya tv-deckare. Detta får Roisin att ifrågasätta allt.

Det jag, som alltid, tycker mest om i den här boken är relationerna – vänskapen och familjen. Roisins såriga relation med mamman, kompisarna Meredith och Gina, vänskapen med Matt. Det finns egentligen bara en osympatisk karaktär här och för att inte spoila något så ska jag inte namnge hen. Jag nöjer mig med att säga att mitt förakt är oändligt.


Om boken

Titel: Between us
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: Harper Collins (2023)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.