The final girl support group av Grady Hendrix

The final girl support group handlar om några av de där överlevande tjejerna i skräckfilmer, fast i verkligheten, fast i den här boken. De samlas en gång i månaden och har terapisamtal, tills en av dem dör och en inser att deras värsta mardröm är sann, det händer igen.

Jag tyckte att det här lät som en kul idé, trots att jag inte alls gillar skräckfilmer. Att ta berättelsen om den sista tjejen som överlever ett massmord likt slasherfilmsmord och göra dem till verkliga tjejer. Det funkar delvis, så länge som det känns ”trovärdigt” i sitt eget universum (och Lynnettes mordberättelse är oerhört drabbande), men det är tyvärr inte länge det gör det. Jag tycker att det hela blir alldeles för rörigt, för ospännande, för opersonligt, för mycket (eller kanske för lite) helt enkelt. Märkligt nog tror jag att det här skulle funka mycket, mycket bättre som film än som bok.

Efter två böcker av Grady Hendrix kan jag konstatera att jag inte är ett fan. Jag avskydde inte alls The final girl support group som jag avskydde The southern bookclub’s guide to slaying vampires. Men det kanske jag hade gjort om jag gillade skräckfilmer som jag gillar vampyrfiktion…


Om boken

Titel: The final girl support group
Författare: Grady Hendrix
Förlag: Berkley/Penguin (2021)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.