Just nu, oktober 2023

September kom och gick i en blinkning. Jag hann knappt reagera och verkligen inte njuta som jag ville. Det är mycket på jobbet nu och det har tagit ett tag att landa i det och hitta sätt att långsamma ner allt. Just idag är jag och maken på oerhört stillsamt äventyr när vi löser in hans födelsedagspresent till mig, en semesterhelg i stuga på övergiven camping vid vattnet och skogen. Jag hoppas och tror att det ska ge mig ytterligare ork att hitta balansen i vardagen framöver.

Just nu…
… läser jag: Jävla karlar av Andrev Walden tillsammans med maken (han högläser för mig), så här långt en alldeles fantastisk bok. Jag småläser också Ida Andersens Skörgossen men känner att jag skulle vilja ha ordentligt läsfokus när jag tar mig an den på riktigt eftersom den förtjänar det. Kanske sticker jag emellan med Ödet och hoppet av Niklas Natt och Dag som jag bar hem från biblioteket häromdagen. Och så är jag sugen på att testa nobelpristagaren Jon Fosse, allra helst vill jag läsa hans poesi på norska, men dem får man inte tag på i en handvändning så det får bli senare i höst.
… ser jag på: Hela Sverige bakar och en massa YouTube-dokumentärer om Tudor-England. Det är så orken ser ut på kvällarna.
… lyssnar jag på: tystnad (om jag själv får välja).
… njuter jag av: att jag börjat skriva på något nytt. Jag är också rätt frustrerad över att inte orka ge skrivandet det utrymme det vill ha i mitt liv, men det finns väl en tid för allt kanske. Jag njuter också av de här ljuvliga soliga höstdagarna vi har nu, det är precis så jag vill ha min höst.
… längtar jag efter: lugnare och långsammare tider.

Vad gör du just nu? Svara gärna på din egen blogg eller i kommentarerna här.

Just nu-inlägget är en tradition från Kulturkollo-tiden och några av mina medskribenter därifrån brukar också skriva. Titta in hos Anna, Linda och Ulrica för att se vad de gör just nu.

10 svar på ”Just nu, oktober 2023”

  • Jag har heller inte testat poesi på nynorska tidigare men det vore kul att försöka i alla fall. Jag inbillar mig att min värmländska ska hjälpa mig 🙂

   Svara
  • Det är riktigt mysigt (vi har testat det förut). Helt övergiven är ju inte campingen (det verkar den aldrig bli konstigt nog), men den är långt ifrån det myller den är om sommaren. Det är fantastiskt skönt faktiskt.

   Svara
  • Det är något vi ägnade oss åt innan vi fick barn. Sen läste vi högt för barnen och glömde bort det mysiga i att läsa för varandra. Vi gör ett litet försök att ta tillbaka det nu.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.