Bodyguard av Katherine Center

Jag är så oerhört besviken på den här boken, möjligen orättvist mycket. Katherine Center är en av mina favoritförfattare när det kommer till fluff med mörker. Hennes Happiness för beginners och What you wish for är två av mina favoriter i genren. Jag brukar jämföra henne med Mhairi McFarlane och nu vet jag att på toppen av sin förmåga är de lika bra, när de skriver en mellanbok så är de inte det.

Problemet med Bodyguard är att den inte känns. Här finns gott om mörker, men det griper inte tag. Anledningen är att karaktärerna inte är så väl framskrivna som de brukar vara. Hannah är bodyguard men hon känns inte riktigt trovärdig eftersom vi aldrig får träffa henne när hon har fullt fokus. Hennes uppdrag att skydda den superkända skådespelaren Jack genom att låtsas vara hans flickvän känns inte heller helt trovärdigt. Störst problem har jag dock med Hannahs ex Robby som kliver omkring boken igenom som en fullblodsidiot. Han är så korkad att det liksom äter upp all trovärdighet från berättelsen.

Jag kommer inte ge upp om Katherine Center utan hoppas att detta är en tillfällig miss. Jag hoppas och tror att jag har många fina läsupplevelser med hennes böcker framför mig. Bodyguard tänker jag nu förtränga och låtsas som om den inte fanns.


Om boken

Titel: Bodyguard
Författare: Katherine Center
Förlag: St. Martins Press (2022)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.