En giftig skandal av Kristina Appelqvist

En giftig skandal är den första av Kristina Appelqvists deckare jag läser. Jag förväntade mig ett trevligt sällskap en regnig dag och en rolig lek med Agatha Christies intriger och det var precis vad jag fick.

I En giftig skandal anordnas en Agatha Christie-festival vid Västgötauniversitet och i samma veva återfinns en brevsamling mellan den stora författaren och hennes okända väninna i Sverige. När sedan ett mord annonseras i tidningen inför festivalens stora invigningsmiddag och en gäst förgiftas så är gåtan redo att nystas upp.

Jag har läst och sett en hel del Agatha Christie de senaste åren och hade inga problem att hänga med i turerna (snarare blev jag lite irriterad på dem som inte gjorde det i boken). Jag gillar leken med mordsätt och motiv. Däremot är jag inte lika förtjust i att dra in verkliga personer i deckargåtan. Behandlandet av Agatha Christie är väl ok, men stackars Hjalmar Söderberg…

Jag tycker att det här är en bra deckare för en sysslolös dag, men inte mer. Jag känner mig inte så nyfiken på att läsa de övriga böckerna i serien eller annat av författaren. Men jag hoppas få läsa fler lekar med bekanta deckarintriger, någon får gärna ge sig på Dorothy Sayers härnäst (men jag skulle vilja se den som vågar…)


Om boken

Titel: En giftig skandal
Författare: Kristina Appelqvist
Förlag: Piratförlaget (2020)
Femte delen i en serie som jag inte läst.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.