Sea of tranquility av Emily St. John Mandel

Sea of tranquility är en förunderlig bok som jag älskar trots att jag inte borde. Här finns månbaser och tidsresor och allt sånt där som jag skyr i vanliga fall. Om det inte varit Emily St. John Mandel som skrivit så skulle jag aldrig läst. Men om det inte var hon som skrev så skulle jag heller inte behöva läsa den eftersom det är hennes genialitet som gör den till en sådan formidabel läsupplevelse.

Jag tänker inte försöka mig på att beskriva handlingen, varje litet ord är ett ord för mycket för den som ska uppleva den här boken. Jag nöjer mig med att säga att du gör klokt i att läsa Station eleven först, du får så många extrapresenter då att du kommer bli alldeles lycklig.

Den här boken hade nog inte kunnat skrivas utan erfarenheterna från covid-19 och vad pandemin innebar för och gjorde med oss. Det gör ont att läsa och är samtidigt renande. Sea of tranquility sätter också in oss i ett historiskt sammanhang. Vi är inte ensamma om att leva i den yttersta av tider.


Om boken

Titel: Sea of tranquility
Författare: Emily St. John Mandel
Förlag: Doubleday (2022)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.