Take a hint, Dani Brown av Talia Hibbert

Allra först måste jag konstatera att jag tycker väldigt mycket om Talia Hibberts sätt att skriva. Det är lite för mycket sex för min smak, men sexet är också bra skrivet så jag kan leva med det. Och bortsett från för mycket sex för de pryda så är allt ljuvligt. Humorn får mig att skratta, det är inte vanligt när det kommer till böcker. Jag älskar representationen, i de här böckerna kommer relationer och kärlek i alla färger, religioner och skeden i livet.

Danika Brown träffar Zefir Ansari redan innan boken inleds. Hon är förvisso på jakt efter en man eller kvinna som hon kan ha sex utan något annat med, men tanken är aldrig att det ska vara Zaf, tills hon kommer på att universum nog ger henne vinkar om att det är meningen. Det som får det hela att komma i rörelse är en film på när han (säkerhetsvakt på universitetet där hon jobbar) ”räddar” henne ut en hiss vid en säkerhetsövning. Jag tänker inte gå in på detaljerna men de bestämmer sig i alla fall för att fejkdejta ett tag.

Jag älskar verkligen första halvan av den här boken eftersom jag gillar både Zaf och Dani. Jag älskar hur snäll han är och jag tycker mycket om hur ångest skrivs i den här boken. Jag läste den samma dag som jag själv hade min värsta panikångestattack på år och dag och jag fann faktiskt styrka i det. Sen blir det tyvärr en himla massa sidor när jag blir mer och mer irriterad på båda parter och särskilt Dani. Vi vet ju alla hur det ska sluta, varför dra ut på det så förfärligt? Men allt som allt är detta ännu en bra bok av Talia Hibbert. Jag kommer definitivt läsa vidare i serien och ser fram emot de nya böckerna som ska vara någon form av Austen-varianter.


Om boken

Titel: Take a hint, Dani Brown
Författare: Talia Hibbert
Förlag: Piatkus (2020)
Andra delen i serien om systrarna Brown, första boken: Get a life, Chloe Brown

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.