Skuggläge av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlssons tredje bok om August Strindberg och alla på Hovenäset är nog den bästa hittills. Det som är så bra med Skuggläge är att vi nu lärt känna alla huvudpersoner såpass bra att vi går på djupet med dem och så får vi äntligen veta vad som hände i den där styckmordsutredningen som allt hela tiden kretsat kring.

En man hittas hängd på en badplats i Hovenäset och det står snart klart att han är journalist med ett specialintresse för mordet på Lydia Broman och att han blivit mördad. Sen nystas det upp. Gåtans lösning är helt förryckt men inte alls otrolig såsom i inte trovärdig. Det är hjärtslitande och sorgligt också, på så oerhört många plan.

Jag hoppas att vi får återvända till den här världen snart, trots att grundbrottet nu är löst. Jag vill fortsätta umgås med Maria och August och alla de andra.


Om boken

Titel: Skuggläge
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Bokförlaget Forum (2022)
Tidigare delar i serien: Stormvakt och Isbrytare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.