The marriage game av Sara Desai

Den här boken har rätt många av de ingredienser jag gillar allra bäst i lättsamma kärlekshistorier. Vi har fiender till älskande-berättelsen, på det där bra sättet där de inte alls är ovänner egentligen, det tar dem bara en stund att fatta galoppen. Vi har ett delat kontor, med en hund i. Det finns en familjerestaurang, massor av indisk mat, en stor, bullrig och varm familj.

Layla flyr hem efter ett stort katastrofalt uppbrott och flyttar in i kontoret ovanför föräldrarnas restaurang för att starta eget. Samtidigt flyttar Sam in för att driva sitt företag och han har inga som helst planer på att dela utrymme med Layla. Det blir så att de inleder ett spel där Sam hjälper Layla att dejta sig igenom en hel hög friare som hennes pappa valt ut (det är en grej som har med det indiska ursprunget att göra, det tar en ganska stor del av berättelsen på ett väldigt intressant och bra sätt.)

Det hela slutar naturligtvis med att Layla väljer Sam och Sam väljer Layla. Det är ingen överraskning, men jag tycker verkligen att den här inblicken i den indiska och indiskamerikanska kulturen ger mig mycket och det gör den här boken till något mer än en vanlig förutsägbar romcom. Jag gillar både Sam och Layla också, även om Sam borde tagga ner på sin beskyddarinstinkt (Layla kommer tvinga honom). Jag skulle väldigt gärna vilja se The marriage game som film, det vore helt perfekt.


Om boken

Titel: The marriage game
Författare: Sara Desai
Förlag: Dialogue Books (2020)
Första delen i en serie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.