Botanikern av M.W. Craven

Han är så effektiv och bra M.W. Craven! Botanikern, bok fem om Washington Poe är definitivt den bästa hittills. Jag hade ju vissa problem med hur Regissören slutade och förra boken Råttjakten var lite för upphackad för att man skulle må bra av att läsa den, men Botanikern har verkligen den helt perfekta takten för att locka till fortsatt läsning och ändå tillåta att man andas ibland.

Det hjälper förstås att huvudbrottslingen, Botanikern, är en synnerligen förfärlig seriemördare med smak för gift och metoder som är så gott som omöjliga att lista ut. När sedan allas (Poes, Tillys och min) favoritpatolog verkar bli ditsatt för ett mord vi alla vet att hon inte begått så finns det mycket att fundera över.

Jag gillar det mesta med den här boken, kanske kunde delar av slutet vara upplagt på ett annat sätt men det är en detaljfråga som inte betyder något egentligen. Böckerna om Tilly Bradshaw och Washington Poe är i sina bästa stunder (som i Botanikern) en svårslagen spänningsupplevelse.


Om boken

Titel: Botanikern
Författare: M.W. Craven
Förlag: Modernista (2023)
Detta är den femte boken i en serie, tidigare delar heter: Brännaren, Black summer, The curator och Råttjakten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.