Till dig som famlar av Pia Eriksson

Korsdragspoesi är Pia Erikssons hemvist på instagram. Om man har förkunskaper därifrån kan man säkert känna igen mycket och kan luta sig tillbaka i det som är bekant. Jag har hört talas om korsdragspoesin men aldrig tagit del av den tidigare. Jag kom in i Till dig som famlar helt utan förväntningar och för mig var det bra. Allt gick rakt in i hjärtat (eller vart det nu är poesi tar vägen i en).

Till dig som famlar är poesi, men det är också självbiografiska texter och det är de som talar närmast till mig. Eller kanske är det kombinationen, jag vet inte, men de längre sammanhållna texterna berör mig starkt.

Pia Eriksson berättar om en destruktiv relation och om en komplicerad relation till en uppväxt och föräldrar, hon berättar om en sen diagnos och hon berättar om utmattningssyndrom. Det finns mycket här som jag känner igen i mig. Som det här med att prestera och göra för att försöka förtjäna en känsla av att duga. Att säga ja till allt eftersom det är det enda sättet man tror att man får vara med. Att lära sig att lyssna på sig själv, sin inre kärna och att lära sig att ta hand om sig själv. Som kanske ingen gjort förut och som man måste göra själv.

Jag känner igen alltså, men ibland behöver någon annan också sätta ord på det och ge en som gåva för att man ska bli bekräftad och orka vidare. Den här vintern är lite extra kämpig och jag behöver all tröst och all hjälp jag kan få. Vi famlar väl alla ibland och då är det fint att ibland få göra det tillsammans.


Om ljudboken

Titel: Till dig som famlar. Korsdragspoesi
Författare: Pia Eriksson
Förlag: Bazar förlag (2023)
Författarinläsning

1 svar på ”Till dig som famlar av Pia Eriksson”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.