Pinsamt intermezzo på Bellonaklubben av Dorothy Sayers

Jag läser vidare i Dorothy Sayers serie om Lord Peter Wimsey och jag älskar verkligen att umgås med just honom. Det är verkligen märkligt hur mordpusslande kan vara så betryggande och rent av mysigt.

Här hittas en gammal man död på Wimseys gentlemannaklubb. Till en början verkar det vara ett fullt normalt dödsfall men snart visar det sig att det inträffat ett sammanträffande för mycket och ett märkligt testamente ställer frågor om vad som verkligen hänt.

Det här är inte Wimseys bästa mysterium men jag uppskattar att få lära känna honom på djupet och se hur han utvecklas fram till det som jag vet är höjdpunkten på serien. Jag läser vidare och är glad att jag har en del olästa böcker kvar samtidigt som jag ser fram emot att läsa om de jag redan läst.


Om boken

Titel: Pinsamt intermezzo på Bellonaklubben
Författare: Dorothy Sayers
Förlag: Bonnier (1984, först utgiven 1928)
Översättare: Sonja Bergvall
Detta är den fjärde boken om Lord Peter Wimsey, jag har tidigare läst: Lord Peters största affär (del 1), En sky av vittnen (del 2), Unnatural death (del 3) , Oskuld och arsenik (del 5), Drama kring ung dansör (del 7), Kamratfesten (del 10), Lord Peters smekmånad (del 11) och Lord Peters sista fall (del 12).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.