En novellkalender och Sjötungans sång av Sara Baume

I år blir det ingen decemberkalender här på bloggen vilket ni säkert redan märkt. Vad det istället blir för mig är en novellkalender som jag lånat ihop på biblioteket och samlat på mig tidigare. I min gamla Stunder i advent-låda ligger de fyra noveller som kom i den förra året tillsammans med ett femtontal andra. En salig blandning är det och jag läser som andan och lästiden faller på. I slutet av månaden kommer en sammanfattning av det som blev läst, men redan nu skriver jag om en alldeles färsk novell av Sara Baume som jag hunnit läsa.


Sjötungans sång av Sara Baume
Sjötungans sång är (som alla noveller) ett utsnitt av ett skeende, ett liv, en känsla. Vi möter Phil som är fiskare (hon är rörmokare också men det vill hon inte definieras som eftersom det inte ger henne glädje). Helst av allt vill hon fånga en sjötunga. Mitt i en flera dagar lång storm lär vi känna Phil och hennes pappa en smula.

Sjötungans sång är en fin liten berättelse om drömmar, om försvunna hundar och att det som andra skulle säga är litet kan vara det största i livet för någon annan.


Om boken

Titel: Sjötungans sång
Författare: Sara Baume
Förlag: Vide förlag (2023)
Översättare: Sanna Östergren

1 svar på ”En novellkalender och Sjötungans sång av Sara Baume”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.