Emily Wilde’s encyclopedia of faeries av Heather Fawcett

Jag kan egentligen inte göra reda för vad det är jag tycker så oerhört mycket om med den här boken. Det kanske räcker att konstatera att jag älskar den innerligt?

Ok, det här är vad jag älskar. Emily (❤️ ljuvlig karaktär som har lika svårt för folk som jag och uttrycker sig fantastiskt bitskt om det) är forskare och lärare i Cambridge (❤️) när hon 1909 (❤️) beger sig till en avlägsen skandinavisk ö för att forska inom sitt specialområde, älvor (❤️). Hon har lite svårt att komma på vänskaplig fot med lokalbefolkningen, men vad det lider utvecklas såväl starka band som värme mellan dem (❤️). Emilys rival, Wendell Bambleby (❤️) dyker upp och sen blir det massor av äventyr. Allt berättas genom Emilys forskningsdagbok (❤️).

Allra mest älskar jag Emily, hennes sätt att vara och kamp för att våga vara som hon är tillsammans med andra. Näst mest älskar jag Wendell och hur han ser på Emily. Sen tycker jag väldigt mycket om byn och familjekänslan som slutligen ligger över den, hunden, Poe, lugnet i berättelsen och mycket annat också. Det här är något så ovanligt som en bok som jag aldrig ville läsa ut, jag ville stanna i den för evigt. Det är en evinnerlig tur för mig att det finns en bok till nu och förhoppningsvis kommer fler i framtiden.


Om boken

Titel: Emily Wilde’s encyclopedia of faeries
Författare: Heather Fawcett
Förlag: DEL REY (2023)
Första delen i en serie

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.