The very secret society of irregular witches av Sangu Mandanna

Egentligen har jag lite svårt för häxor, de enda magiska varelser jag har mer svårt för är drakar så det här hade kunnat gå illa. Men The very secret society of irregular witches är en avväpnande mysig och fin bok så det gick alldeles utmärkt när vi umgicks.

Mika är häxa men hon har växt upp i vetskapen om att hon aldrig kan berätta för någon om det eller ens stanna på samma ställe särskilt länge. I den vetskapen blir hon så inhyrd att undervisa tre barnhäxor om magi och hur de kan hantera den. Mika lär dem och lär sig samtidigt hur det känns att komma hem och att faktiskt höra till en smula. Och så finns där en snygg men sur bibliotekarie också. Och en massa andra trevliga människor.

Det låter lite fånigt det gör det, men det här är en sån där bok som man känner sig lugn och trygg av att vistas i. Jag tycker mycket om Mika och jag är glad över att se att det verkar komma en ny bok om häxor i vår, där ska det också finnas en snygg men sur historiker att ta itu med…


Om boken

Titel: The very secret society of irregular witches
Författare: Sangu Mandanna
Förlag: Berkley publishing (2022)

1 svar på ”The very secret society of irregular witches av Sangu Mandanna”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.