Five red herrings av Dorothy Sayers

Låt mig säga det direkt. Jag gillar att umgås med Lord Peter Wimsey och uppleva honom lösa mord, men den här boken gav mig väldigt lite glädje. Det beror delvis på att allt för många karlar som aldrig får någon riktig karaktär och därför är helt omöjliga att hålla isär utgör de misstänkta. Delvis beror det på att det är ett evinnerligt malande om tågtidtabeller och cyklar.

Allt är alldeles för komplicerat och svaret på vem som gjorde det är allt för uppenbart. Hur han gjorde det är alldeles för fantastiskt. Och herregud all dialekt man måste tröska sig igenom för att komma framåt! Nej, jag gillar inte alls det här. Men jag läser vidare och nästa bok i serien är en omläsning som jag kommer gilla.


Om boken

Titel: Five red herrings
Författare: Dorothy Sayers
Första utgåvan 1931
Detta är den sjätte boken om Lord Peter Wimsey, jag har tidigare läst: Lord Peters största affär (del 1), En sky av vittnen (del 2), Unnatural death (del 3) , Pinsamt intermezzo på Bellonaklubben (del 4), Oskuld och arsenik (del 5), Drama kring ung dansör (del 7), Kamratfesten (del 10), Lord Peters smekmånad (del 11) och Lord Peters sista fall (del 12).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.