Det ska inte vara krångligt att må bättre. En handbok för tuffa dagar och ett bättre liv av Henrik Wiman

Det finns många böcker om ångest och annat må dåligt-relaterat. Jag skrev om en för bara några dagar sedan och jag har tidigare haft två hela ångestveckor här på bloggen. Det ska inte vara krångligt att må bättre är nog en av de allra bästa, kanske till och med den allra bästa, i det att den för ihop alla möjliga professionella råd och presenterar dem på ett sätt som är väldigt lätt att ta till sig och göra till sitt eget. Här finns inget av det där huvudet på sned eller den där stränga tonen som man ibland hittar i sådana här sammanhang, här upplever jag bara en genuin erfarenhet och vilja att hjälpa.

I Det ska inte vara krångligt att må bättre får man lära sig vad ångest och depression är och hur man kan förhålla sig till dem och hantera. En viktig sak som tas upp är skillnaden mellan känslor och tankar och så älskar jag att här finns ett kapitel om självmedkänsla.

Jag har läst mycket sådant här, och jag kan väl inte påstå att jag lär mig nytt, men vissa verktyg som jag har och använder ser jag ändå på ett nytt sätt nu och det är alltid nyttigt att bli påmind. Jag rekommenderar Det ska inte vara krångligt att må bättre till alla i hela världen, man behöver inte ens må dåligt för att bli hjälpt att må ännu bättre av det här.


Om boken

Titel: Det ska inte vara krångligt att må bättre. En handbok för tuffa dagar och ett bättre liv av Henrik Wiman
Förlag: The book affair (2023)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.