Love on the brain av Ali Hazelwood

Det är inte ett bra tecken när man efter att ha läst de första två kapitlen i en bok tror sig ha räknat ut hela handlingen med vändningar och allt och detta sedan visar sig vara helt riktigt. Så var det (nästan, alldeles för nära nästan) med Love on the brain. Det stör mig på riktigt att någon så smart som huvudpersonen Bee kan vara så oerhört dum när det kommer till just Levi när hon inte är det i andra relationer. Det är ju så uppenbart!

En annan sak som stör mig är att ingen refererar till bokens idol Marie Curie under hennes fulla namn Marie Skłodowska Curie. Att det som är hennes eget namn faller bort när författaren vill göra en feministisk poäng är rätt märkligt faktiskt.

Men utöver det så är Love on the brain helt ok underhållning för stunden. Levi är söt, Bee är kul och så bonuspoäng för katterna förstås. Och vetenskapen. Jag önskar Bee en lite mer avslappnad attityd till sin egen förmåga och att hon ska sluta jämföra sig med en dubbel nobelpristagare hela tiden, men i övrigt är jag nöjd med den vetenskapliga miljön.

Jag kommer läsa mer av Ali Hazelwood, men är nog färdig med de här akademiska romanserna med samma grundhistoria nu. Nästa bok jag läser blir Bride som är en fantasy-romance med vampyrer och varulvar, det borde borga för lite variation.


Om boken

Titel: Love on the brain
Författare: Ali Hazelwood
Förlag: Sphere (2022)
Andra boken i vad jag tror är en serie men som kanske bara är flera böcker av samma författare, med ungefär samma handling. Första boken heter The love hypothesis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.