Emily Wilde’s map of the otherlands av Heather Fawcett

Jag har sparat på den här boken, för att jag var lite orolig för att jag inte skulle älska den som den första i serien men mest för att jag ville ha tid att verkligen sjunka in i den. I påsk hade jag tid och den var förstås alldeles ljuvlig, inte riktigt så bra som Emily Wilde’s encyclopedia of faeries, men väldigt nära.

Jag tycker så mycket om Emily när hon tar saken i egna händer, ger sig ut på vansinniga utflykter för att undersöka fevärlden och när hon kämpar med relationer till alla utom Wendell. Här är relationen till systerdottern Ariadne särskilt utmanande och fin.

Den här gången är det Wendell som hamnat i trångmål när hans styvmor kommit på att hon nog behöver göra sig av med det sista hotet mot sin tron och förgiftar honom. Det blir Emily som tvingas försöka rädda honom och alla runtomkring.

Det kommer en tredje bok om Emily och Wendell nästa vinter. Jag längtar!


Om boken
Emily Wilde’s map of the otherlands av Heather Fawcett
Förlag: Del Rey (2024)
Andra delen i en serie. Första delen heter Emily Wilde’s encyclopedia of faeries

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.