På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn

Det är något visst med att få avkopplingsläsa en bok av Bridgerton-karaktär. Nu har Julia Quinn skrivit en serie om en annan familj som är kopplade till Bridgertons men det är ändå samma sak. Det var det med Smythe Smith-kvartetten också. 

Det här är en prequel-serie och Billie Bridgerton lever innan de Bridgertons vi lärt känna. Hon är något alldeles extra när hon som enda myndiga och hemmavarande barn hjälper fadern att driva hela godset. Hon läser om kornhantering på kvällarna och har full koll på alla arrendatorer och anställda. Någon kilometer bort finns George Rokesby som har fullt upp med att ta hand om sitt gods (som han ska ärva) och att irritera sig på Billie. Av oklar anledning. Det blir hur som helst slut på det när de två tvingas umgås en stund på ett tak i början av den här boken.

Det finns något avslappnat i att läsa en romantisk bok som utspelar sig under väldigt kort tid och är synnerligen odramatisk (i alla fall på det romantiska planet). Det går att vila i en sådan bok. Jag gillar den här serien, i alla fall dess första del.


Om boken
På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn
Förlag: Lovereads by Forum (2023)
Översättare: Anna Thuresson
Första delen i serien om Familjen Rokesby.

2 svar på ”På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn”

    • Jag lånade hem bok två i serien häromdagen och har svårt att tro att den ligger oläst hela helgen…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.