Det hemliga sällskapet av Camilla Lagerkvist

Det hemliga sällskapet inleds med att Ester Tillman hastigt och inte alls så olustigt som man kunde vänta blir änka. När lite tid passerat får vi sedan följa med på Esters resa mot självförverkligande och frihet. Hon flyttar till en egen våning, öppnar detektivbyrå, får nya vänner, räddar samhällets olycksbarn och anlitas för sitt första fall.

Det där fallet involverar ett hemligt, urgammalt sällskap som drivs av ett oerhört kvinnohat, består av samhällets toppar och inte väjer för något för att bevara sin makt. Ester utreder ett mord men under tiden hon gör det hamnar hon på seans, gatuslagsmål, bomhot och blir förföljd. Hon söker efter försvunna kvinnor och smyger runt i olika prång och ventilationstrummor. Mitt i allt möter hon också en spännande man.

Brottsmässigt är det här alldeles för mycket av allt, trovärdigheten på det planet är nära noll. Men Ester tycker jag om, relationerna och tonen (den här berättelsen tar inte sig själv på allra största allvar). Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien i hopp om att fallet detektiv Tillman då tar sig an är av en mer stillsam karaktär.


Om boken

Det hemliga sällskapet av Camilla Lagerkvist
Förlag: Bazar förlag (2024)
Första delen i serien ”Detektiv Tillman”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.