The Austen playbook av Lucy Parker

Jag läser få ljudböcker just nu. Det finns säkert en bra anledning till det eller så har det bara blivit så. Men så skulle jag åka tåg några timmar tidigare i vår och behövde lite lyssningsläsning. The Austen playbook låg i min bokhylla i tjänsten jag använder så den fick det blir, framförallt för att jag gillade Battle Royale av Lucy Parker när jag läste den.

The Austen playbook är en pjäs som ska sättas upp på Griffs familjeteater som ett sätt att rädda godset. Billie ska spela en av rollerna i uppsättningen (som är en interaktiv pusseldeckare med massor av olika Austenkaraktärer, Bille spelar Lydia Bennet). Griff är också teaterkritiker och har vid flera tillfällen skrivit negativa recensioner av Billie. Lägg därtill en massa familjehemligheter, syskon, jobbiga föräldrar och förstås uppflammande heta känslor.

Jag skulle nog vilja säga att det här är den perfekta ljudboken (om än inte den perfekta boken). Det är fart och fläkt från början. Det är humoristiskt och romantiskt och lagom hett. Billie och Griff är ett par man kan heja på och gilla och birollskaraktärerna funkar också fint. Inläsningen är bra bortsett från några karaktärer som blir lite på gränsen till för mycket.

Det här är en bok mitt i en löst sammanhållen serie och jag lyssnar nog vidare vad det lider.


Om ljudboken

The Austen playbook av Lucy Parker
Förlag: Harlequin Audio (2019)
Inläsare: Billie Fulford-Brown
Del i serien London celebrities.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.