Nothing left to fear from hell av Alan Warner

Nothing left to fear from hell handlar om en synnerligen mörk tid i Skottlands historia. Upprorsmakare och lojalister har slagits vid Culloden och tusen om tusen har dött. Den tilltänkta nya kungen, den som vissa fraktioner räknar som den sanna monarken, Bonnie Prince Charlie (Karl Edvard Stuart) tvingas fly hals över huvud och aldrig återvända till landet som han och många med honom anser tillhöra honom. Om det handlar Nothing left to fear from hell.

Jag har alltid intresserat mig för den skotska historien, oklart varför eller när det började. Det var innan jag läste Outlander-böckerna i alla fall. Särskilt fascinerad var jag av händelserna kring slaget vid Culloden. Jag önskar så väldigt mycket att jag tyckt mer om det här än jag gör. Det är så mycket språk, så mycket prat och så många män. Det finns ingenting som riktigt känns i mig.

Jag älskar fortfarande Darkland tales som den här boken är en del av där etablerade författare tar sig an bitar av sin historia och levandegör den. Både Rizzio och Hex var formidabla och jag vet ju att det kommer en potentiell fullpoängare i vår – Val McDermids Queen Macbeth. Till den återkommer jag om några veckor.


Om boken
Nothing left to fear from hell av Alan Warner
Förlag: Polygon (2023)
Nothing left to fear from hell ingår i serien Darkland tales, tidigare delar är Rizzio av Denise Mina och Hex av Jenni Fagan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.