Bride av Ali Hazelwood

När jag tog mig an Ali Hazelwoods Bride var det för att jag kände att jag nått vägs ände med hennes tidigare böcker. De var lite väl lika, lite mysiga men oerhört förutsägbara och rätt fåniga. Jag tänkte att Bride bara måste vara något eget.

Titelns brud är vampyren Misery Lark som tvingas gifta sig med varulvsledaren Lowe Moreland som en bricka i ett intrikat fredsavtal mellan raserna. Ni förstår kanske varför jag trodde att detta måste bli något helt annat än Hazelwoods tidigare romaner om kvinnor inom akademin som blir kära i sin värsta konkurrent osv. Det visade sig inte vara så annorlunda alls. Förutom vissa egenheter som bloddrickandet och så.

Jag tycker att det här till en viss gräns är trevlig läsning. Det är när vi kommer till sexet som jag inte riktigt orkar se förbi det fåniga. Det är så oerhört pinsamt och dessutom väldigt mycket, det är det allltid hos Ali Hazelwood. Jag är helt övertygad om att det kommer en fortsättning på Bride, låt oss gissa att den ska heta Groom och jag har bestämt mig för att jag inte ska läsa den. Det får vara nog nu.


Om boken
Bride av Ali Hazelwood
Förlag: Sphere (2024)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.