Blödande hjärtan av Elly Griffiths

Det går lite upp och ner med min läsning av Elly Griffiths böcker, men det är sällan jag blir besviken. The zig zag girl gillade jag inte alls och visst finns det halvtråkiga böcker i serien om Ruth Galloway, men besviken blir jag sällan. Blödande hjärtan har också något som får mig att vilja läsa vidare och som engagerar mig, men jag misstänker att det mest är för att jag så gärna vill att den ska motbevisa mig om det jag misstänker, att den inte är särskilt bra.

Ett problem ligger i översättningen. Jag vet inte hur vanligt utensils (som jag utgår från att det står i original, allt annat vore för obegripligt) är i det engelska språket eftersom det inte är mitt, men jag vet att utensilier inte är ett ord jag någonsin läst i en modern skönlitterär bok. Det finns annat också som känns som direktöversättningar men det skulle kunna röra sig om språkligheter i originaltexten också, det kan jag inte veta. Det är irriterande men absolut inte mitt största problem med boken.

Harbinder Kauer är en huvudperson jag gillat att läsa om tidigare och det gör jag nu också, men hon känns inte riktigt som sig själv. Kanske beror det på att hennes perspektiv dränks av alla de andra som ska få berätta sin sida av det här. Jag ville som sagt läsa vidare så på ett sätt grep de ändå tag i mig, Anna, Cassie och de andra, men till slut läste jag mest för att få veta att jag inte listat ut mördaren så himla tidigt (det hade jag tyvärr).

Blödande hjärtan är en roman om en skolåterträff som går fel och vi presenteras för gänget som en gång var inblandade i en skolkompis död. En i gänget blir mördad och senare en till. Alla är misstänkta och alla är opålitliga i sitt berättande, eller så är de inte det. Det blir för mycket och för lite av allt samtidigt.

Blödande hjärtan är inte en allt igenom dålig bok men den är långt ifrån så bra som Elly Griffiths brukar skriva. Jag är besviken och påminner mig själv om att jag inte brukar vara det, jag ger henne förstås en ny chans så snart jag kan.Om boken
Blödande hjärtan av Elly Griffiths
Förlag: Modernista (2024)
Översättare: Ylva Spångberg
Serie: Tredje boken om Harbinder Kaur. Tidigare delar: Främlingen och Mordkonsulten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.