Om Fiktiviteter

Fiktiviteter föddes sommaren 2009 och är sedan dess en blogg om böcker och läsning. Främst. Ibland är det också en blogg om tv-serier eller annat populärkulturellt.

Den fiktiva skribenten: jag som skriver här heter Helena. Jag är uppvuxen i och bor numera igen i Värmland (denna litterära pärla till landskap). Jag ägnar tiden åt att vara förälder och bibliotekarie. På fritiden tycker jag om att läsa (förstås!), skriva, sticka och promenera i skogen.

Läser gör jag förstås en hel del. Jag har en särskild plats i mitt läshjärta för kortromaner och poesi. Det jag läser får gärna vara mörkt, vackert och skitigt. Det måste gripa tag och det bör göra i alla fall aningens ont. Med det sagt så händer det förstås också att jag läser mer lättsmälta och glada böcker, ibland behöver jag mitt fluff!

Favoritförfattare har jag många. Margaret Atwood, Stephen King, Jane Austen, Hilary Mantel och Tana French är några av dem, fler hittar du här.

Nå mig här: fiktivahelena@gmail.com

Mer mig:facebook, twitter, goodreads  och instagram – överallt som Fiktiviteter! Och på Kulturkollo.

Har du gett ut en bok som du tror att jag skulle gilla? Maila mig gärna, fiktivahelena@gmail.com, en förfrågan om recensionsexemplar.

Böcker jag bett om att få läsa läses alltid, böcker som skickas utan föregående förfrågan läses i mån av tid och intresse. Jag bloggar om alla böcker jag läser och är självklart ärlig i mina omdömen, en positiv recension kan inte beställas. Det ska också sägas att det sällan förekommer sågningar på bloggen eftersom jag inte läser ut böcker som jag inte gillar.

Eftersom jag valt att ha en reklamfri blogg förbehåller jag mig rätten att inte besvara mail innehållande förfrågningar om annonser,  specialskrivna reklaminlägg eller andra reklamsamarbeten.

Integritet: 

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlas de uppgifter in som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Om du lämnar en kommentar på webbplatsen kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

2 svar på ”Om Fiktiviteter”

  1. Hej!
    Jag jobbar med ett TV-program som heter Hej Litteraturen! som ska gå på UR. Jag söker till ett avsnitt personer som bor i Stockholm som efter att ha läst en bok gjort förändringar i sitt liv på ett eller annat sätt. Det jag läste om dig i ditt inlägg fick mig att stanna upp (på tekoppens sida – om att du flyttade tillbaka till dina hemtrakter). Skulle du vilja vara med? Det är korta intervjuer som gäller så det tar inte så mycket av din tid. Ring gärna så snart som möjligt på 08-784 4021 eller mejla på apo@ur.se. Tack på förhand!/Agnes

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.